Connect with us

Basketbols

Latvijā sāksies Pasaules U19 čempionāts basketbolā – kādi vīri pārstāvēs mūsu valsti?

Latvijā sāksies Pasaules U19 čempionāts basketbolā - kādi vīri pārstāvēs mūsu valsti?
LETA

Latvijas U-19 basketbola izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs dalībai Pasaules kausā sastāvā iekļāvis piecus basketbolistus, kuri savas prasmes ikdienā spodrina ārzemēs, trešdien informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Komanda paguvusi jau aizvadīt arī vienu pārbaudes spēli ar Austrāliju, kur rezultāts pēc 40 minūtēm vēstīja neizšķirtu – 71:71. Pēc šīs spēles Mazurs nosauca tos 12 spēlētājus, kuri trešdien kāps autobusā, lai dotos uz Daugavpili, kur Latvijas izlase paredzējusi aizvadīt grupu turnīra spēles. Pa ceļam uz Daugavpili komanda vēl piestās Likteņdārzā, kur plāno iestādīt ozolu, pievēršot uzmanību labdarības akcijai “Stiprs kā ozols”.

Pasaules kausa izcīņa U-19 vecuma grupā Rīgā un Daugavpilī sāksies sestdien. Latvijas izlase visas spēles aizvadīs plkst.18:00 – sestdien ar Puertoriko, svētdien ar Irānu, bet divas dienas vēlāk ar grupas favorītiem Serbiju.

Turnīra formāts paredz, ka apakšgrupu spēles būs cīņa par pretinieku nākamajā kārtā, tāpēc Latvijas izlasei būs vismaz četras cīņas par iekļūšanu pasaules labāko astotniekā. Uzreiz pēc spēles ar serbiem, trešdien paredzēta astotdaļfināla mačs ar kādu no A grupas vienībām – Kanādu, Lietuvu, Senegālu vai Japānu.

Latviešu pirmo spēli varēs redzēt “TV3 play” platformā internetā, bet turpmākās spēles – TV6 kanālā. Izslēgšanas turnīrs no piektdienas līdz svētdienai Rīgā norisināsies Olimpiskajā sporta centrā un “Arēnā Rīga”.

Latvijā sāksies Pasaules U19 čempionāts basketbolā - kādi vīri pārstāvēs mūsu valsti?
Latvijas U19 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs piedalās preses konferencē, kurā informē par FIBA U19 Pasaules kausa izcīņas norisi. Foto: LETA

“Sagatavošanās laikā bija jūtams, ka sezonas laikā daudziem spēlētājiem nav bijusi spēļu prakse. Jāpielāgojas. Tāpat, kā savainojumiem – Krišs Helmanis pēc pirmajām spēlēm Lietuvā varēja trenēties tikai atvieglinātā režīmā, trauma līdzdalību turnīrā liedz Fredam Bagatskim. Ņemot vērā reālo situāciju, meklējām papildus risinājumus ārējā līnijā, pēdējās nedēļās treniņos iesaistot arī Noelu Slivacki,” darbu sagatavošanās procesā ieskicē Mazurs.

“Cīnīsimies pēc labākās sirdsapziņas. Meklēsim atslēdziņu katrai pretinieku komandai, katrai spēlei fiziski, taktiski un mentāli centīsimies sagatavoties tā, lai visas 40 minūtes varētu spēlēt uz 100 procentiem,” otrdien preses konferencē pauda Mazurs.

Latvijas U-19 izlase Pasaules kausa izcīņā spēlēs ceturto reizi. Līdz šim labākais panākums gūts 1999.gadā – devītā vieta, turklāt Raitis Grafs tika atzīts par turnīra labāko centra spēlētāju. 2011.gadā Latvijas komanda savā laukumā finišēja desmitajā vietā, 2019.gadā tika iegūta 12.vieta.

Latvijas U-19 izlases sastāvs dalībai Pasaules kausā:

Krišs Helmanis (“Prat”, Spānija), Dāvis Denafs (“Ogre”), Kristians Feierbergs (BJBS “Rīga”/DSN), Ričards Kļanskis (“Orlandina”, Itālija), Rodijs Mačoha (Fuenlavradas “Urbas”, Spānija), Rihards Parādnieks (“Ogre”), Toms Skuja (Santantoni “Ibiza Feeling”, Spānija), Kristians Šulcs (“Ventspils”), Ričards Daniels Vanags (“Rīga”/”A. Kraukļa VEF BS”), Noa Viljamsons (“Latvijas Universitāte”), Valters Briedis (“Latvijas Universitāte”), Noels Enrijs Slivackis (“Rīga”/DSN – “VEF” basketbola akadēmija Valkā).

Komentēt

Atstāt komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Vairāk Basketbols