Connect with us

Futbols

Četri lielākie UEFA Nāciju līgas pārsteigumi

Četri lielākie UEFA Nāciju līgas pārsteigumi

Pagājušajā nedēļā iesākās UEFA Nāciju līgas trešā sezonā, kurā aizvadīti vairāki mačui ar pārsteidzošiem gala rezultātiem. Viens no tiem noticis arī Latvijas pārstāvētajā D līgā, bet arī pārējās līgās neiztika bez pārsteigumiem, tāpēc par visu pēc kārtas.

Klūp gan Anglija, gan Francija

A līgā pirmajā spēļu kārtā, turklāt vienā vakarā varējām būt liecinieki uzreiz diviem negaidītiem spēļu iznākumiem. Lai gan Horvātijas izlase noteikti vairs nav tas spēks, kas bija vērojams 2018. gada Pasaules kausā, kur šī komanda spēja aizkļūt līdz finālam, viņu zaudējums savā laukumā pret Austriju ar graujoši 0:3 noteikti vērtājams kā pārsteigums. 

Ņemot vērā māju faktoru, horvāti pirms spēles tika izlikti kā favorīti uz uzvaru, taču austrieši bija citās domās. Vispirms pirmā puslaika izskaņā precīzs bija serbu izcelsmes uzbrucējs Marko Arnautovičs, bet otrā puslaika sākumā Austrijai trīs minūšu laikā izdevās gūt vēl divus vārtus (Mikhails Gregoritčš 54. min. un Marsels Sabicers 57. min.). Interesantākais parādās, ielūkojoties statistikas ailēs – spēles laikā horvātiem bumbas kontrole bija 61%, turklāt tika izdarītas 86% precīzas piespēles (kopā 690), kamēr austrieši lika pretī tikai 80% (449), taču viesu cietoksni iekarot tā arī neizdevās.

Tikmēr paralēlajā A1 grupas spēlē Francija, spēlējot savā labākajā sastāvā Parīzē “Stade de France” stadionā nespēja gūt vairāk par vieniem vārtiem un ar 1:2 piekāpās Dānijai. Vienīgos vārtus mājiniekiem 51. minūtē guva šīs sezonas, iespējams, labākais uzbrucējs pasaulē Karīms Benzemā, bet Turcijas kluba “Trabzsponsor” pārstāvošais uzbrucējs Andreas Korneliuss 68. un 88. minūtē atbildēja ar diviem vārtu guvumiem, šokējot francūžūs viņu pašu mājās.

Dienu vēlāk gavilēt varēja ungāru fani, kuriem Budapeštā pēc 60 gadu pārtraukuma izdevās uzvarēt Angliju. Vienīgos vārtos spēlē no 11 metru soda atzīmes guva Dominiks Soboslai. Tas A3 grupā krietni saduļķojis ūdeni, jo pēc diviem nospēlētiem mačiem Ungārija ar trim punktiem ir otrajā vietā, līdere ar četriem punktiem ir Itālija, kamēr Vācija divas reizes cīnījusies neizšķirti, bet angļi pagaidām spējuši izcīnīt tikai vienu punktu un gūt tikai vienus vārtus.

Tāpat arī jau pieminētajā A1 grupā situācija ļoti interesanta – dāņi ar divām uzvarām soļo pa priekšu Austrijai, kurai trīs punkti, kamēr Francijai un Horvātijai pagaidām pa punktam.

Kazahstāna “ārdās” C3 grupā, latvieši līderi D līgā

Vēl viens vērā ņemams fakts ir Kazahstānas izlases skaļais starts – vispirms 3. jūnijā vakarā savā laukumā ar 2:0 uzvarēta Azerbaidžāna, bet pēcāk, 6. jūnija izbraukumā diezgan pārsteidzoši uzvarēta spēcīgā Slovākijas valstsvienība. Divos mačos šī komanda nav ielaidusi nevienus vārtus, turklāt no pieciem sitieniem vārtu rāmī, trīs bumbas atradušas ceļu pretinieku vārtos.

Nedrīkst aizmirst arī bumbas kontroli un pretinieku spiedienu – kazahu vārtsargs Igors Šatskijs, kurš ikdienā maizīti pelna vietējās līgas “FC Shakter Karagandy” komandā tika galā ar visiem septiņiem sitieniem vārtu taisnstūrī. Turklāt azerbaidžāni 90 nospēlētajās minūtēs bumbu kontrolēja 60% laika, taču ar to bija par maz. 

Pret slovākiem viņiem klājās vēl trakāk, jo mājinieku bumbas kontrole sasniedza 76%. Slovākija izdarīja milzu spiedienu visu maču, jo tika izdarītas 610 piespēles (pret kazahu 198…), no kurām 86%(!) bija precīzas, kamēr Kazahstānai saspēle nekādi nevedās (54% precizitāte), taču pilnībā pietika ar pieredzējušā “FC Astana” malējā uzbrucēja Aslana Darabajeva 26. minūtē gūtajiem vārtiem, lai ar divām uzvarām Kazahstāna uz doto brīdi nostiprinātos C3 grupas līderpozīcijā.

Bet par prieku Latvijas futbola izlases faniem, pēc pirmajām divām spēlēm esam tur, kur cerējām būt – D1 grupas pirmajā vietā, turklāt, tāpat kā Kazahstāna, neesam ielaiduši nevienus vārtus. Ļoti palīdzēja Moldovas nepārliecinošais sniegums izbraukumā ar Andoru, kur vispirms moldāvu pusargs Viktors Stina pirmā puslaika beigās atstāju savu komandu mazākumā, bet pēcāk pārēja komanda nespēja gūt vārtus, mačam noslēdzoties 0:0.

Tas nozīmē, ka pašlaik Latvijai ir seši punkti, Moldovai četri, Andorai viens, bet Lihtenšteina ir bez punktiem.

Komentēt

Atstāt komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Vairāk Futbols